KBC Bank verhoogt rente woningkredieten

Bij KBC Bank stijgt de rente voor leningen met jaarlijkse renteherziening van 5,35 procent tot 5,65 procent. De rente voor leningen met driejaarlijkse herziening stijgt van 5,60 tot 6,10 procent en voor leningen met vijfjaarlijkse herziening van 6,05 tot 6,45 procent. Al deze tarieven gelden voor leningen vanaf 25.000 euro met een looptijd van 20 jaar en gedekt door een hypotheek. De rente voor leningen met een vaste rente op 15 en 20 jaar verandert niet.

KBC Bank maakt de woningkredieten duurder omdat de marktrente flink is gestegen. Axa Bank, Argenta, Centea en CBHK verhoogden vorige week al hun tarieven. Zij afficheerden begin maart tijdens de bouwbeurs Batibouw zeer concurrentiële tarieven en pasten nadien eerst hun tarieven aan om kredieten zonder winstmarge te vermijden.

Als gevolg van Batibouw reageerden alle financiële instellingen met enige vertraging op de rentestijging van begin maart. De langetermijnrente ging naar omhoog als gevolg van toenemende aanwijzingen dat de economie heropleeft. Bovendien valt de inflatie wat hoger uit dan verwacht door de flinke stijging van de olieprijs.

De andere grootbanken wachten voorlopig af. Fortis Bank, de marktleider, overweegt een verhoging van de hypotheekrente, maar beslist pas in de komende dagen. De BBL beslist op zijn vroegst begin volgende week. Ook Dexia Bank nam nog geen beslissing.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 4 april

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud