KBC biedt bankkaarten aan met betalingsuitstel

(tijd) - KBC Groep verdeelt voortaan twee bankkaarten waardoor cliënten betalingsuitstel krijgen, het zogenaamde revolving krediet. Alle filialen van de bankverzekeraar bieden de Aurora-kredietkaart aan, die alleen in een select aantal verkooppunten en geldautomaten kan worden gebruikt, en een nieuwe Visakaart. Opvallend is dat dankzij de Aurorakaart de KBC-klanten toegang krijgen tot de self'banks van Fortis Bank en omgekeerd.

KBC brengt samen met Cetelem, een dochter van het Franse BNP Paribas, de Pinto Aurora en de Pinto Visa-kaarten op de markt. De twee bankkaarten bieden de mogelijkheid om geld op te nemen of uit te geven en het bedrag pas later terug te betalen. Het verschil met een traditonele kredietkaart is dat het bedrag in schijven kan worden terugbetaald en verder in de tijd wordt gespreid. De kredietvorm staat onder bankiers geboekstaafd als "revolving credit".

KBC, CBC, Centea en de kredietverstrekker Krefima zullen hun klanten die vandaag al over een Visa-kaart beschikken voorstellen hun kredietkaart uit te rusten met Pinto.

Aurora is een kredietkaart die al sinds 1995 bestaat in België, en is vooral bekend als de kredietkaart van de Inno-winkels. Vandaag kan Aurora in ongeveer 10.000 verkooppunten worden gebruikt, onder andere bij Vanden Borre, Carrefour of Photo Hall. Daarnaast is het ook mogelijk met de Aurora-kaart geld af te halen in de automaten die met het Aurora-logo zijn uitgerust. Zo zijn de self'banks van Fortis Bank al toegankelijk voor de Aurora-kaartgebruikers. De Aurora-kaarthouders van KBC zullen binnenkort ook terecht kunnen in de self'banks van Fortis Bank en vice-versa. "Maar de self'banks van KBC gaan pas in het voorjaar van volgend jaar Aurora aanvaarden", meldt Hans Homan, commercieel directeur van KBC Pinto Cards. Ook overschrijvingen zijn mogelijk met Aurora. Het bedrag wordt afgenomen van de Aurora-geldreserve. Die bedraagt maximum 5.000 euro. Met de Pinto Visa kan een krediet van ten hoogste 12.500 euro worden opgenomen. De Pinto Aurora beschikt ook over Proton.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 26 maart

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud