KBC en Dexia verlagen kasbonrente

KBC verlaagt vanaf 30 juli de rente op kasbons met 20 tot dertig basispunten. Eerder had ook Dexia Bank, marktleider op de Belgische kasbonmarkt, de rentetarieven op kasbons omlaag gehaald. Beide banken reageren daarmee op de lagere marktrente.

KBC verlaagt de rente op kasbons met een looptijd van 1 jaar met van 3,20 procent naar 3 procent. De rente op een tweejarige kasbon bedraagt vanaf 30 juli 3,35 procent in plaats van 3,65 procent. Het rendement voor driejarige kasbons werd neergehaald met 25 basispunten en bedraagt nu 3,6 procennt. De rente voor vierjarige kasbons is 3,8 procent, voor vijfjarige kasbons bedraagt het rendement 4,0 procent.

KBC reageert daarmee op de renteverlagingen die marktleider Dexia eerder had aangekondigd. Dexia haalde de rente voor kasbons met een looptijd van een jaar met 20 basispunten omlaag tot 3,00 procent. De brutovergoeding voor tweejarige kasbons daalt van 3,20 procent tot 3,35 procent.

Bij driejarige kasbons daalt de rente van 3,85 procent tot 3,60 procent. Vierjarige kasbons brengen nu 3,80 procent op in plaats van 4,05 procent en kasbons met een looptijd van vijf jaar leveren beleggers nu 4 procent op tegenover 4,20 procent vroeger.

Het gaat hierbij telkens op het brutorendement, zonder de roerende voorheffing van 15 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud