Kwart van eurobiljetten in ons land komt uit Duitsland

Steeds vaker duiken in ons land eurobiljetten op die in Duitsland zijn gedrukt. Volgens de website EuroBillTracker is 33,9 procent van de biljetten die in ons land gebruikt worden Belgisch, 23 procent komt uit Duitsland en 15,8 procent uit Frankrijk.

(belga) EuroBillTracker traceert de eurobiljetten wereldwijd. In ons land wordt dus een kwart van de financiële transacties uitgevoerd met Duitse eurobiljetten.

Op Europees niveau blijkt op basis van 232.495 getraceerde biljetten dat de Duitse biljetten 34,9 procent vertegenwoordigen, tegenover 16,7 procent uit Nederland, 14,2 procent uit Finland en 6,8 procent uit België.

EuroBillTracker is een internationale site zonder commercieel doel dat erop gericht is de eurobiljetten over de hele wereld op te volgen. Elke gebruiker kan het serienummer van een biljet ingeven samen met de plaats waar hij/zij het heeft verkregen. Op basis daarvan kan de site informatie over het traject van bepaalde biljetten achterhalen. Daarbij worden statistieken en klassementen opgepaakt.

Meer informatie: www.eurobilltracker.com.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud