Mark Mobius: "Koreaanse beurs is spotgoedkoop"

Mark Mobius, de gerenommeerde fondsbeheerder van Templeton Emerging Markets, vindt dat de huidige aandelenmarkten niet duur zijn in een historische context.

Netto, het personal finance-magazine van De Tijd, vroeg Mobius naar zijn mening over de huidige aandelenmarkten? Mobius vindt de huidige aandelenmarkten niet duur in een historische context. In de ontluikende markten is de situatie gunstig omdat de aandelen goedkoper gewaardeerd zijn dan Amerikaanse of Europese aandelen. Zolang de situatie zo blijft, zullen ontluikende markten het goed blijven doen, al mogen we niet blind zijn voor de sterke prestatie van de voorbije jaren. Een correctie is altijd mogelijk in deze markten. Zijn favoriete regio in de ontluikende markten is Korea, want de aandelen zijn er bijzonder goedkoop.

Mark Mobius (¡1956) studeerde economie aan de Boston University in de VS en behaalde een doctoraat in economische en politieke wetenschappen aan de Massachusetts Institute of Technology. Sinds 1987 is hij het hoofd van de beleggingen in ontluikende markten bij Templeton Group. Als fondsenbeheerder werd hij verscheidene malen bekroond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud