Nederlandse banken lokken Belgische spaarders

(tijd) - De Nederlandse banken ABN AMRO, Rabobank.be en Robeco Bank lokken met hun hoge basisrente op het spaarboekje een toenemend aantal Belgische spaarders. Rabobank kreeg er in december 1.500 klanten bij. De Nederlandse banken stellen vast dat ook meer en meer welvarende Belgen hun geld deponeren op hun hoogrentende boekjes.

Rabobank.be, ABN AMRO en Robeco Bank bieden in ons land de hoogste basisrente aan, namelijk 3 procent. ABN AMRO biedt daarnaast een getrouwheidspremie van 0,25 procent. Rabobank.be vult de basisrente aan met een aangroei- of getrouwheidspremie van 0,5 procent. Robeco Bank houdt het bij een aangroei- of getrouwheidspremie van 0,05 procent. De aangroeipremie geldt voor nieuw spaargeld dat minstens zes maanden op de rekening blijft staan. De getrouwheidspremie is van tel voor spaargeld dat ten minste twaalf maanden uitstaat. Beide premies zijn niet cumuleerbaar.

De Belgen zijn niet ongevoelig voor de hogere basisrente van de Nederlandse banken. De internetbank Rabobank.be meldt dat ze in december 1.500 klanten aantrok en 25 miljoen euro spaargeld. De bank telt nu 15.000 klanten. Die zijn samen goed voor spaartegoeden van 300 miljoen euro.

Ook ABN AMRO lokt via de hoge basisrente een toenemend aantal klanten. De bank wil geen cijfers geven. 'Maar de ontwikkeling op het vlak van het aantal klanten en spaartegoeden ligt in de lijn met de ontwikkeling bij Rabobank.be', meldt een woordvoerder bij ABN AMRO. Robeco Bank vindt het nog te vroeg om cijfers te geven, maar gewaagt eveneens van 'een groot succes'.

'We stellen ook vast dat de hoge basisrente meer en meer welvarende klanten lokt', luidt het bij ABN AMRO. 'Bij ons gaat het ofwel om 40-plussers die ervaring hebben met het internet of om bejaarde klanten die voor de internetverrichting soms een beroep doen op hun kinderen', luidt het bij de internetbank Rabobank.be.

'Mensen die grote bedragen hebben, willen op die grote bedragen blijkbaar ook de aantrekkelijkste rente hebben', melden ABN AMRO en Rabobank.

Dirk Michielsen

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud