Negen op de tien surfende senioren bankieren via internet

(tijd) - Negen op de tien surfende 65-plussers gebruikt het internet om zijn bankzaken te regelen. Vele senioren willen zelfs vertrouwd raken met het internet, net omdat ze on line willen bankieren.

65-plussers vinden internetbankieren comfortabel en menen dat het hun het leven makkelijker maakt. Internetbankieren bespaart hun een bezoek aan een bankkantoor en bovendien vermijden ze gevaarlijke situaties zoals een verkeersongeval.

'De groep surfende 65-plussers is weliswaar nog beperkt - ze vertegenwoordigen zo'n 11 procent van de bevolkingsgroep -, maar iets meer dan 90 procent van de senioren gebruikt wel on-linebankieren', zegt Steven Van Belleghem, senior consultant, van InSites Consulting. Het studiebureau neemt jaarlijks het internetgedrag van de Belgische consumenten onder de loep.

Volgens InSites bankiert ruim de helft van de Belgische internetgebruikers on line, goed voor zo'n 2,5 miljoen Belgen. Dat cijfer dikt jaarlijks met ongeveer 10 procent aan. De senioren zijn de meeste actieve bezoekers van banksites en ook de doelgroep die het sterkst groeit.

'Maar al bij al wordt on-linebankieren door surfers van alle leeftijden ongeveer even vaak gebruikt', vertelt Van Belleghem.

Jongeren zijn niet echt happig op internetbankieren. 'Dat is logisch', meent Van Belleghem. 'Jongeren hebben weinig financiële zorgen. Ze willen alleen een zichtrekening om eenvoudig geld kunnen af te halen.' SaS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud