Nuon Nature levert meest 'groene' energie

(belga) - Met Nuon Nature levert energieleverancier Nuon de meest 'groene' energie in Vlaanderen. Dat blijkt uit het 'Groene Klassement' van de stroomleveranciers in Vlaanderen, dat donderdag werd gepubliceerd door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Greenpeace.

Voor het eerst scoort een 'groen' product van één van de grote leveranciers beter dan het kleinere groene Ecopower.

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen veranderden ongeveer 8 % van de gezinnen van stroomleverancier. Een groot deel daarvan koos voor groene stroom. Het klassement van de BBL en Greenpeace helpt deze milieubewuste consumenten bij het kiezen van een energieleverancier. Belangrijke criteria in de rangschikking zijn de energiemix, de investeringen en de energiediensten. Dat levert een indeling op in vier categorieën gaande van groen over lichtgroen en oranje tot rood.

Nuon Nature haalde dit jaar de beste score en stak de coöperatieve Ecopower voorbij. Ecopower blijft niettemin de top inzake stroomaanbod. Nuon Nature maakte echter een grote stap voorwaarts op het vlak van energiediensten, met name informatieverlening en ondersteuning in verband met energiebesparing. Helemaal achteraan in het klassement volgen EDF-Belgium, Electrabel Customer Solutions en E.On Belgium. Zij krijgen een "'rode kaart' omdat ze op het vlak van groene energie 'volledig achterop blijven', aldus nog BBL en Greenpeace.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud