Onenigheid troef bij beursanalisten

Wie wil beleggen, moet rekening houden met tegengestelde adviezen. Dat is nooit anders geweest. Uiteraard heeft een belegger meer behoefte aan advies als de markten dreigen te ontsporen. We zetten bij wijze van voorbeeld twee uiteenlopende visies van vooraanstaande zakenbanken tegenover elkaar.

(tijd) - Volgens de zakenbank Morgan Stanley zijn de beurzen op dit moment attractief. Morgan Stanley beweert dat de Europese aandelen de komende twaalf maanden met 10 procent zullen stijgen, in een optimistisch scenario zelfs met 20 procent. De bedrijven noteren tegen minder dan twaalf keer de verwachte winst voor 2007. Bij 61 procent ligt het dividendrendement voor 2007 hoger dan de huidige Duitse langetermijnrente van 3,95 procent. Die drempel wijst volgens de bank op een koopgelegenheid.

De analisten van ING zijn een andere mening genegen. Volgens ING blijven de beurzen na de correctie gevaarlijk terrein. De marktspelers hebben weer ontdekt dat er veel risico's bestaan, en die risico's worden in de koersen ingebouwd. Vervolgens zou wat ooit begon als inflatievrees ontsporen tot de vrees voor een groeivertraging, omdat de monetaire autoriteiten de rente misschien te veel zouden kunnen verhogen. In dat geval wordt een sterke terugval van de Amerikaanse huizenprijzen het grootste risico. De lage dollar kan dan op Europa wegen.

SM

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud