Pensioenbonus voor wie langer wil werken

Een werknemer of zelfstandige die na zijn 62ste verjaardag of na een loopbaan van 44 jaar blijft doorwerken, mag straks op iets meer pensioen rekenen. Per extra gewerkte dag wordt het jaarlijks uitbetaalde pensioenbedrag met 2 euro verhoogd.

(tijd) Een maand langer werken levert dus 52 euro extra pensioen op. Wie het een vol jaar langer uithoudt, krijgt later 624 euro meer pensioen per jaar (of 52 euro per maand). Doorwerken tot de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar levert per maand 156 euro extra op.

De ministerraad keurde gisteren het kb over die pensioenbonus van de federale minister van Pensioenen, Bruno Tobback (sp.a), goed. Daarmee wordt met enige vertraging een beslissing van het Generatiepact uitgevoerd. De pensioenbonus behoort tot de 'positieve' maatregelen die de burgers moeten aanzetten om langer door te werken.

De maatregel geldt voor de pensioenen die ingaan op 1 januari 2007 en voor de gewerkte periodes vanaf 1 januari 2006. Wie na zijn 65ste doorwerkt, krijgt geen extra bonus meer. Maar de regering gaat de komende dagen toch nog eens bekijken of die bovengrens niet beter afgeschaft wordt, beloofde Tobback gisteren.

De minister wees er ook nog eens op dat in ons land slechts 25 procent van de groep tussen 55 en 64 jaar aan het werk is. Het Europese gemiddelde bedraagt 40 procent.

IB

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud