Populairste geldautomaat staat in Brussels Zuidstation

(tijd) - De geldautomaat in het Brusselse Zuidstation is de meest gebruikte in ons land. Maandelijks gebeuren er meer dan 19.000 transacties. De automaat dankt zijn populariteit vooral aan de Eurostar-, Thalys- en TGV-reizigers. De biljettenverdeler op de Grote Markt in Brussel is sinds kort geen topper meer, die van Zaventem staat pas op plaats 74. Dat vernam de redactie van De Financieel-Economische Tijd bij Banksys.

Aan de geldautomaten van het Zuid- en het Noordstation, beide in Brussel, werd dit jaar al het meest geld afgehaald. De biljettenverdeler in het Zuidstation werd in de eerste zes maanden van dit jaar al meer dan 114.000 keer gebruikt, goed voor een maandelijks gemiddelde van ruim 19.000 verrichtingen. 'Dat cijfer omvat de geldafhalingen met de bankkaarten Bancontact/MisterCash, en het opladen van Proton en van mobieletelefoonkaarten', verduidelijkt Marina de Moerlooze, woordvoerster van Banksys. De onderneming staat in ons land in voor het elektronische betalingsverkeer met bankkaarten.

Na het Zuid- en het Noordstation zijn de geldautomaten in het centrum van Gent en Leuven zeer populair. Opvallend op de vijfde plaats staat een recent geplaatste biljettenverdeler uit de Brusselse gemeente Sint-Gillis. Banksys heeft niet onmiddellijk een verklaring voor de grote bijval van die automaat.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Econmische Tijd van 5 augustus

Abonnees kunnen het volledige artikel hier lezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud