Advertentie

Prijs appartementen schiet de hoogte in

(tijd) - De prijs van appartementen is in zes maanden met maar liefst 11,1% gestegen. Dat berekende het vastgoedbureau Stadim. De richtprijs voor een instapklaar appartement ligt nu op 150.700 euro.

Stadim bestudeerde recente cijfers van het Nationaal Instituut voor Statistiek en stelde vast dat tussen eind 2003 en midden 2004 de prijzen voor een appartement met gemiddeld 11,1% gestegen zijn. Het Nieuwsblad kon de studie inkijken.

De richtprijs voor een instapklaar appartement ligt nu op 150.700 euro. Dat is een stijging met de helft in vijf jaar tijd. Als de prijzen zo blijven stijgen zal een appartement eind dit jaar 20% duurder zijn dan vorig jaar.

Volgens Philippe Janssens van Stadim zijn er twee oorzaken. "Vroeger was de markt vooral een huurdersmarkt. Nu kiezen mensen die het zich kunnen veroorloven sneller voor kopen in plaats van huren."

"Daarnaast bieden de banken tegenwoordig erg goedkope leningen aan met looptijden tot 30 jaar. Een eigen appartement komt dus in het bereik van steeds meer mensen."

Ook de prijzen van huizen stijgen, zij het minder snel. De voorbije zes maanden steeg de prijs met 4%. Een huis kost nu gemiddeld 167.500 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud