Private bank Rotschild opent Belgisch filiaal voor gefortuneerde beleggers

(tijd) - Banque Privée Edmond de Rothschild opent volgend jaar een kantoor in België. De prestigieuze private bank, een onderdeel van de in Zwitserland gevestigde LCF Rothschild Group, mikt op klanten die minimum 500.000 tot 1 miljoen euro te beleggen hebben. Rothschild is al de vijfde buitenlandse privé-bank die sinds vorig jaar neerstrijkt in België.

De familie Rothschild is al ruim 200 jaar een bekende naam in de bankierswereld. La Compagnie Financière (LCF) Rothschild Group heeft zijn hoofdzetel in het Zwitserse Genève en houdt zich bezig met private banking, vermogensbeheer, fondsenadministratie en zakenbankieren. De groep, die nog steeds in privé-handen is, telt wereldwijd twintig vestigingen, waarvan twaalf in Europa.

De Banque Privée Edmond Rothschild (BPER) Luxembourg opent in 2003 een kantoor in België. Meer details wil de Luxemburgse dochter voorlopig niet kwijt.

Rothschild mikt op zeer gefortuneerde beleggers. Een rekening openen kan vanaf minimum 500.000 euro, al is 1 miljoen euro idealer, aldus de groep. Via 'Familiy Offices' beheert Rothschild familievermogens vanaf 20 miljoen euro.

Het 'offshorebankieren', waarbij klanten wegens fiscale redenen hun geld laten beheren door instellingen in het buitenland, verliest aan populariteit. Het 'onshorebankieren' (in het thuisland) zit in de lift. Dat komt omdat een strengere regelgeving en een toenemende samenwerking tussen de fiscale autoriteiten van verschillende landen bankieren via buitenlandse 'belastingsparadijzen' minder aantrekkelijk maken. De bankiers volgen daarom de klanten die naar hun thuisland terugkeren.

Het volledige artikel kunt u lezen in De Financieel-Economische Tijd van 12 november

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud