Reynders wil verlaagd tarief voor renovatiewerken verlengen

(belga) - Minister van Financiën Didier Reynders gaat een koninklijk besluit indienen waardoor de verlaagde BTW van zes procent voor renovatiewerken aan woningen tussen 5 en 15 jaar nog een jaar geldig blijft.

Dinsdag werd op Europees niveau beslist het BTW-tarief op arbeidsintensieve diensten tijdelijk te verlengen. Normaal gezien zou deze gunstmaatregel aflopen eind december 2003. Voor België hield dat in dat een woning opnieuw vijftien jaar oud zou moeten zijn om van het verlaagd tarief te kunnen genieten.

Minister Reynders (foto Belga) verduidelijkte dat de 15 EU-lidstaten het unaniem eens zijn over de verlenging van het BTW-tarief voor de renovatie van gebouwen ouder dan 5 jaar, maar dat de Commissie nog akkoord moet gaan. Een verlenging voor een half jaar ziet de minister niet zitten. Zelf hoopt Reynders dat een verlenging met twee jaar zal mogelijk zijn.

Eerder verklaarde de Confederatie Bouw zich voorstander van een verlenging van het tarief voor 2004. Die is sociaal en economisch wenselijk, luidt het woensdag in een mededeling. Volgens de organisatie is een BTW-verlaging voor renovatiewerken bovendien een effectief wapen in de strijd tegen het zwartwerk in de bouwsector.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud