Sterke economie vuurt Duitse aandelen aan

Wie over een pakketje Duitse aandelen beschikt, heeft in april de beste zaak gedaan. De aandelen op de beurs van Frankfurt wonnen vorige maand gemiddeld 7,1 procent, blijkt uit de ING hitparade. Die berekent maandelijks de rendementen van aandelen, obligaties en contanten uit de geïndustrialiseerde landen.

(tijd) De Duitse aandelen profiteerden van een aantal sterke cijfers over de grootste economie van Europa. De IFO-ondernemersindicator steeg in april voor de tweede maand op rij tot 108,6 punten, dicht bij een recordhoogte. Voorts krikte de regering Merkel haar groeiprognose voor de Duitse economie over 2007 op van 1,7 tot 2,3 procent. Begin dit jaar toonden veel economen zich nog sceptisch over Duitsland wegens de verhoging van het gangbare btw-tarief van 16 tot 19 procent.

Er was ook gunstig bedrijfsnieuws. De engineeringgroepen MAN en Siemens pakten uit met puike resultaten. Deutsche Bank en Commerzbank profiteerden van de overnamespeculatie in de financiële sector. MAN (+15%), Siemens (+13%), Deutsche Bank (+12%) en Commerzbank (+11%) waren vorige maand de best presterende aandelen in de DAX-index.

De Belgische aandelen brachten vorige maand 3,1 procent op, iets slechter dan gemiddeld. Slechts twee door ING opgevolgde beurzen doken in april in het rood. De zware terugval van de vastgoedaandelen drukte de beurs van Madrid met 1,7 procent. Aandeelhouders van Japanse aandelen slikten een verlies van 4,4 procent. Drie vierde van dat verlies kwam er door de terugval van de yen.

Terwijl aandelen in april gemiddeld 3,7 procent opleverden, moesten de obligatiehouders het stellen met een negatief rendement van 0,1 procent. Cash bracht 0,4 procent in het laatje.

CDR

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud