Vertrouwen in internetbankieren neemt toe

De helft van de consumenten die nu aan internetbankieren doet, wil alle facturen voortaan elektronisch ontvangen en ook via die weg betalen. Voor de facturen van gas, water en elektriciteit loopt dat zelfs op tot 68 procent.

(belga) Dat blijkt uit een enquête bij 924 personen in opdracht van Isabel, de Belgische leverancier van multibancaire oplossingen.

De belangrijkste voordelen die de consumenten van elektronische facturatie verwachten zijn snelheid, efficiëntie en archivering. 63 procent verwacht dat betalingen op die manier sneller uitgevoerd zullen worden en 59 procent verwacht meer efficiëntie. 52 procent verliest zijn facturen al eens uit het oog en betaalt te laat. 86 procent wil niet betalen voor het ontvangen van elektronische facturen. 91 procent wil ze via internetbanking ontvangen.

Internetbankieren is al goed ingeburgerd. 98 procent heeft vertrouwen in de veiligheid ervan, hoewel 28 procent toch op zijn hoede voor hackers. De grote meerderheid gebruikt het internetbankieren vooral voor overschrijvingen (99 procent) en de stand van zijn rekeningen (98 procent) na te kijken. Daarna volgen het raadplegen van kredietkaartverrichtingen (39 procent) en opvragen van informatie (32 procent).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud