Vlaamse regering schenkt bonnen weg voor gratis spaarlampen

(belga) - De Vlaamse regering heeft definitief beslist elk Vlaams gezin een bon toe te kennen die kan worden ingeruild voor een spaarlamp, spaardoucheknop of energiemeter. De bons worden uitgereikt tussen begin februari en eind april van volgend jaar.

De maatregel zat al een hele tijd in de pijplijn en werd op voorstel van minister van Energie Gilbert Bossuyt (sp.a, foto) definitief goedgekeurd. De Vlaamse regering mikt met het besluit op energiebesparing.

Een spaarlamp verbruikt immers vijfmaal minder elektriciteit dan een gewone gloeilamp, wat elk jaar een besparing van 10 euro op de elektriciteitsfactuur moet opleveren. Bovendien gaat een spaarlamp tien keer langer mee dan een gloeilamp.

Een spaardoucheknop zorgt voor minder waterverbruik omdat het water beter wordt verneveld. En de energiemeter wordt op elektrische toestellen geplaatst zodat de verbruiker precies weet hoeveel het toestel verbruikt.

De Vlaamse regering bepaalde dat de bons zullen worden verstuurd door de beheerder van het elektriciteitsnet waarop men is aangesloten. De bons zijn vrij in te ruilen voor een spaarlamp, spaardoucheknop of energiemeter. Bovendien wordt voorzien dat elk gezinslid in 2006 een bijkomende bon voor een gratis spaarlamp krijgt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud