Voordelige autopolis voor wie weinig rijdt

(belga) - Wie jaarlijks minder dan 10.000 kilometer met zijn wagen rijdt, kan vanaf dinsdag bij Touring Verzekeringen (TATV) aankloppen voor een voordelige autopolis. Het prijsvoordeel kan daarbij oplopen tot 32% tegenover klassieke verzekeringsmaatschappijen.

Wie minder rijdt, maakt minder kans op een ongeval, luidt de filosofie. In ons land komt één op de drie personenwagens in aanmerking voor de speciale autopolis, zo stelt Mieke Janssens, directeur van Touring Verzekeringen.

Eerder dit jaar lanceerde Touring Verzekeringen de voordelige autopolis voor pendelaars (februari) en nadien ook voor fietsers (mei). Het algemene idee achter die initiatieven luidt 'de juiste premie voor het juiste risico'. Die filosofie wordt nu, onder meer na suggesties van klanten, doorgetrokken naar bestuurders die minder met de wagen rijden en die statistisch gezien ook minder schade veroorzaken.

"Wie minder met de wagen rijdt, doet net als de pendelaars en fietsers aan preventie en moet op een voordelige manier kunnen verzekerd worden", aldus Janssens. In het buitenland lopen al gelijkaardige verzekeringsinitiatieven, voor België gaat het om een primeur.

Touring Verzekeringen legt de grens op 10.000 kilometer per jaar, omgerekend 27 km per dag. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 personenwagens in België jaarlijks onder die grens blijft. Wie minder dan 10.000 km rijdt, kan voortaan bij Touring Verzekering een speciaal 'Mini-kilometertarief'. Die zou tot 32% goedkoper zijn dan de polissen bij de klassieke verzekeraars. De korting geldt zowel op de premie BA als op het gedeelte omnium.

Wie de polis wil aanvragen, moet in een charter eenvoudig verklaren dat hij jaarlijks minder dan 10.000 km aflegt. Bij die verklaring wordt de kilomterstand van het voertuig ingevuld. Wanneer het voertuig bij een ongeval betrokken raakt, zal een verzekeringsexpert nagaan of het jaarlijks aantal afgelegde kilomters inderdaad binnen de overeengekomen limiet ligt. Wie toch meer dan 10.000 km heeft afgelegd, krijgt geen boete, maar zijn tarief wordt wel met terugwerkende kracht aangepast, tot de dag van de ondertekening van de polis. De verzekeraar plant ook controles terzake.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud