Aangifte complexer, indienen tot 2 juli

Jaar na jaar duikt de kritiek op dat de belastingaangifte opnieuw complexer is geworden. Ook dit jaar telt het aangifteformulier nog meer codes dan vorig jaar.

(tijd/belga) - Er is al de vergelijking gemaakt met een Lotto-formulier, geeft Reynders toe. Maar die toenemende complexiteit heeft volgens de MR-minister veel te maken met de vraag naar bijkomende aftrekposten door de gewesten. Met name Vlaanderen ligt via een aantal maatregelen mee aan de basis van de groeiende complexiteit.

Iedereen wil een vereenvoudiging van de aangifte, maar de vraag is welke aftrekposten er dan zouden moeten geschrapt worden". Dat heeft minister van Financiën Didier Reynders donderdag verklaard bij de jaarlijkse persconferentie over de belastingaangifte.

Tax-on-Web

De groeiende complexiteit is volgens staatssecretaris Bernard Clerfayt alvast een extra stimulans om de aangifte elektronisch af te handelen via Tax-on-Web. Vorig jaar maakten 1,3 miljoen mensen gebruik van Tax-on-Web, ongeveer 20 procent van de belastingplichtigen. Voor dit jaar wordt gemikt op "een kwart tot een derde" van de belastingplichtigen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud