Appetijt voor aandelen is helemaal terug

De beurzen trokken zich gisteren wereldwijd op aan de overnamekoorts en een terugval van de olieprijs. In Wall Street sloot de Dow Jones 1,03 procent hoger tot 12510,30. In Brussel sloot de Bel20 op amper 0,1 procent van zijn slotrecord van 19 februari. De beleggersappetijt voor aandelen is duidelijk helemaal terug.

(tijd) Stegen de telecomwaarden maandag na een bod op een stuk van Telecom Italia, dan veerden gisteren de nutsaandelen op dankzij de ontwikkelingen in het Endesa-dossier. Beleggers putten ook moed uit de eerste terugval van de olieprijs in tien handelssessies. De Britse premier, Tony Blair, zei dat hij via onderhandelingen met Iran zal proberen de 15 Britse mariniers vrij te krijgen. Daardoor vermindert de vrees op een hapering in de Iraanse olietoevoer. De prijs van een vat Brent-Noordzeeolie viel onder 68 dollar.

Zowel grote als kleine beleggers hebben weer volop zin in risico. Grote beleggers lenen massaal Japanse yens om te herbeleggen in risicovollere effecten. Dat kan afgeleid worden uit de terugval van de yen tot 118,8 yen per dollar, het laagste peil sinds 26 februari. Een dag later crashte de Chinese beurs, waardoor de fondsen hun zogeheten 'carry trades' afwikkelden.

De Chinese beurs rijgt de records inmiddels weer aan elkaar. Op zijn eerste beursdag sprong de koers van Citic 1616 - een Chinese telecomoperator - 76 procent hoger. De vraag van particuliere beleggers overschreed 963 keer het aanbod.

CDR

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud