Belg belegt recordbedrag in pensioenspaarfondsen

Het beheerd vermogen van de Belgische pensioenspaarfondsen bedroeg eind september 10,92 miljard euro. Dat is 5 procent meer dan de 10,41 miljard euro op 30 juni.

(tijd) Dat leren de driemaandelijkse cijfers van Beama, de Belgische vereniging van fonds- en vermogensbeheerders.

De 10,92 miljard is nipt beter dan het vorige record: 10,83 miljard aan het eind van het eerste kwartaal. Die prestatie is deels te danken aan het goede beursklimaat. De oudere pensioenspaarfondsen in België beleggen gemiddeld 70 procent van hun portefeuille in aandelen. Recentelijk hadden bij de grootbanken vooral de defensieve pensioenspaarfondsen succes, die ruwweg 70 procent in obligaties en 30 procent in aandelen investeren. Pensioenspaarfondsen genieten bij de Belg een groeiend succes door het fiscaal voordeel: de spaarder mag 800 euro in mindering brengen van de belastingen.

Naast de pensioenspaarfondsen herstelde ook de globale Belgische markt voor beleggingsfondsen zich in de periode juli-september, na een zwak tweede kwartaal. Het beheerd vermogen klom 4 procent of 6,5 miljard euro naar 172 miljard euro.

Volgens Beama is driekwart van die groei te danken aan de koersstijging van de beheerde portefeuille. Vooral de aandelenmarkten presteerden tijdens de zomer sterk. Dat betekent dat beleggers tijdens het derde kwartaal per saldo 1,6 miljard euro vers geld in beleggingsfondsen stopten. KVS

Meer info op www.beama.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud