Advertentie

Beurs van Tokio rakelt droom van dag-en-nachthandel op

De Tokyo Stock Exchange (TSE) hoopt een platform voor groeiaandelen te creëren waar dag en nacht handel mogelijk is. De alliantie die ze gisteren aanging met de London Stock Exchange (LSE) past in dat plaatje.

(tijd) De droom is niet nieuw. De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq probeerde jaren geleden al een 24 urenhandel te realiseren met haar dochters Nasdaq Europe en Nasdaq Japan. Maar het project raakte niet van de grond en stierf een stille dood.

Groeisegment

TSE is gefascineerd door de snelle groei van AIM, het Londense segment voor groeibedrijven. Tokio wil zich inspireren op dat succes om zijn eigen groeisegment een duw in de rug te geven. LSE hoopt dat de alliantie Japanse bedrijven in groten getale doet kiezen voor een beursnotering in Londen.

Eind januari sloot TSE ook een alliantie met de New York Stock Exchange, en ze voert ook gesprekken over samenwerking met de CME, 's werelds grootste derivatenbeurs. Door allianties te smeden wil de beurs van Tokio haar internationale aanwezigheid uitbouwen. Zo staat ze steviger wanneer ze in 2009 zelf naar de beurs trekt.

Ook andere beursuitbaters surfen mee op de consolidatiegolf in de sector. BME, de uitbater van de Spaanse effectenbeurs, voert vergevorderde fusiegesprekken met Deutsche Börse. Dat meldde althans de website van het blad El Confidencial.

WK

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud