De beleggers mogen vertrouwen hebben voor 2007!

De vertrouwensindex van aankoopdirecteuren in dienstverlenende bedrijven steeg de voorbije maand van 57,1 naar 58,9, het hoogste peil sinds mei. Economen hadden een daling tot 55,5 verwacht.

(Tijd) De dienstensector profiteert van de lagere benzineprijzen en de lage werkloosheid. Een cijfer boven 50 impliceert dat dienstenbedrijven zoals banken en kleinhandelaars in een expansie verkeren. Vrijdag bleek dat de Amerikaanse industrie aan het krimpen is.

Voor de beleggers is het geruststellend dat ten minste de dienstenkant van de Amerikaanse economie in vorm verkeert. De markten zijn opgelucht. De dienstensector maakt 80 procent uit van de economie.

Toch kan de dollar amper profiteren van de dienstencijfers. Het groene biljet blijft stabiel op 1,332 dollar per euro. De Europese beurzen trokken zich op aan een onverwachte versnelling van de Amerikaanse dienstensector.

De beleggers zijn dan ook hoopvol over de Amerikaanse economie. En de Europese beurzen trekken zich op aan deze onverwachte versnelling van de Amerikaanse dienstensector. In Brussel, vooral dollargevoelige aandelen zoals Delhaize winnen terrein.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud