Een eerste hefboomfonds op de beurs van Amsterdam

De geplande beursintroductie van Sark Holding is ook een primeur voor Euronext. Op de beurzen van Brussel, Parijs en Lissabon noteren nog geen hefboomfondsen

(tijd) De beurs van Amsterdam verwelkomt dit jaar haar eerste hedge fund. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Sark Holding zal onder meer beleggen in aandelen, obligaties en afgeleide producten. Het vraagt van de toekomstige aandeelhouders een ruim mandaat.

De oprichters van het hefboomfonds willen het toegankelijk maken voor het grote publiek. Niet-genoteerde hedge funds zijn vaak exclusieve fondsen die een grote toewijding eisen van hun achterban. Er geldt meestal een hoge minimale inleg en een lock-up'-regeling, zodat de beheerders ongestoord hun gang kunnen gaan.

Sark Holding zal in september meedelen hoeveel het wil ophalen, hoeveel de aandelen zullen kosten en welke banken de emissie zullen begeleiden.

De opbrengst van de beursgang wordt in eerste instantie belegd in het bestaande Sark Fund. Dat is een arbitragefonds. Sark Fund profiteert van kleine koersverschillen tussen gelijksoortige beleggingen. Het beheerd vermogen bedroeg eind juni meer dan 1 miljard euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud