Advertentie

'Open architectuur'

Veel mensen hebben uitsluitend fondsen van hun thuisbankier in portefeuille. Nochtans kunnen de verschillen in prestaties tussen fondsen erg hoog oplopen, waardoor extra rendementen verloren gaan. Het loont dan ook de moeite om in het aanbod van de verschillende instellingen eens te gaan grasduinen.

Presteert het fonds van uw thuisbankier wel voldoende of zijn er betere, meer lucratieve, alternatieven? Het is juist dat de meeste banken niet staan te springen om fondsen van andere instellingen te promoten. Bij de grootbanken vertegenwoordigt de verkoop van fondsen van derden - dit zijn fondsen van andere banken of vermogensbeheerders - in het beste geval enkele procenten van de totale verkoop van fondsen. Van 'open architectuur' is hier nog geen sprake. 'Open architectuur' verwijst naar het openstellen van het verkoopskanaal voor fondsen van derden. Veel beleggers zien het bovendien niet zitten om rekeningen te openen bij verschillende bankiers om fondsen te kopen.

In België zijn er evenwel een aantal instellingen die zich toeleggen op het aanbieden van fondsen, niet alleen eigen fondsen, maar fondsen van zoveel mogelijk fondsbeheerders. Denken we maar aan Deutsche Bank, Citibank, Keytrade Bank, Cortal Consors, SG Bank De Maertelaere en ABN-AMRO en in beperktere mate Rabobank.be. Met als voordeel dat alle aan- en verkopen kunnen gebeuren via één rekening en u zodoende ook een overzicht behoudt van uw beleggingsportefeuille. En laat u bij uw bankier vooral niet afschepen met de boodschap dat men ook een dergelijk fonds aanbiedt.

Frank De Mol
De Belegger

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud