Overnamekoorts duwt Bel20 naar record

Een sterke start op Wall Street en overnamekoorts in de supermarktsector leverden de Bel20 woensdag 0,2 procent winst op tot 4.558,50 punten, een record. Delhaize en Colruyt trokken de kar met respectievelijk 3,4 en 2,3 procent winst.

(tijd) De beurzen kozen na een aarzelende start voor winst. Beleggers putten moed uit de tijdelijke terugval van de olieprijs, in reactie op het bericht dat Iran de 15 Britse mariniers vrijlaat. Voorts stippen handelaars aan dat in het huidige beursklimaat zelfs tegenvallend nieuws een positieve draai krijgt.

Zo daalde het ondernemersvertrouwen in de Amerikaanse dienstensector vorige maand onverwacht. Dat wijst erop dat de Amerikaanse economie duidelijk vertraagt. Beleggers hopen evenwel dat het sombere economische nieuws de Federal Reserve ertoe kan aanzetten snel de rente te verlagen. De rentehoop hielp Wall Street tijdens de late Europese beurshandel op winst.

Op de Europese beurzen vuurde de geruchtenmolen voor de derde dag op rij de koersen aan. Na telecommunicatie op maandag en energie op dinsdag, stond dit keer de warenhuissector centraal. De Amerikaanse durfkapitalist Colony Capital wil dat Carrefour (+3,5%) zijn vastgoed afsplitst, een deal die de Franse supermarktketen volgens Colony 30 miljard euro zou opleveren. De Franse Carrefour-rivaal Casino Guichard bracht eind 2005 al met succes zijn vastgoed naar de beurs, onder de naam Mercialys.

De DJ Stoxx Retail-index won 1,1 procent, de beste prestatie van de 18 sectorindexen. In Brussel deelden Delhaize (+3,4%) en Colruyt (+2,3%) in de sectorhausse. In de marktenzalen laaiden de geruchten over een samengaan van Delhaize en het Nederlandse Ahold (+3,5%) weer op.

De supermarkthausse volstond om de Bel20 voor het eerst sinds 19 februari een record te bezorgen. De beursgraadmeter sloot 0,2 procent hoger op 4.558,50 punten. De Euro Stoxx50 won 0,4 procent, de vijfde winst op rij.

KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud