Hoe werkt de Investment Assistant?

 

De Investment Assistant helpt u om uw portefeuille op tijd.be te optimaliseren. Op basis van wiskundige methodes krijgt u een indicatie van de optimale samenstelling, de diversificatie en het risico nu en in de toekomst. Door bepaalde instellingen te veranderen, kunt u bekijken wat afwijkende scenario's u mogelijk opleveren.

De Investment Assistant is bedoeld als een onafhankelijke tool om u als belegger te informeren. De tool is niet bedoeld als beleggingsadviseur of financiële dienstverlener.

Hoe werkt het?

Stap 1: Effecten toevoegen

Heeft u een portefeuille op tijd.be? De Investment Assistant geeft u de optie om de aandelen uit uw portefeuille gewoon te kopiëren. Dan ben u klaar voor de volgende stap.

U vindt de portefeuille terug via Mijn Tijd of via tijd.be/portefeuille.

Daarnaast heeft u ook de optie om zelf effecten te selecteren, of om suggesties te krijgen op basis van beleggingsthema's.

Stap 2. Portefeuille berekenen

Op basis van de geselecteerde effecten wordt de samenstelling van uw portefeuille in kaart gebracht, en een “risk number” berekend.

Stap 3. Portefeuille optimaliseren

Dat doet u door wijzigingen aan te brengen in de samenstelling van uw portefeuille. De Investment Assistant geeft per categorie suggesties aan van effecten die je beter verwijdert, of nieuwe die je beter toevoegt.

Stap 4. Portefeuille analyseren

De Investment Assistant maakt een analyse op basis van historische prestaties en de verwachte return in de toekomst.

Stap 5. Bewaren + hoe kopen

Een portefeuille met nieuwe samenstelling kunt u opslaan voor opvolging, en ook terug exporteren naar de portefeuilletool.

 

Opmerkingen