Hoe werken de beleggingsthema's (hashtags)?

De Investment Assistant bevat een functie (Auto Select) die een product automatisch opneemt wanneer u op een bepaald beleggingsthema klikt, bijvoorbeeld #Technologie of #Duurzaamheid.

Bij het aanklikken zoeken we naar alle activa die verband houden met deze categorie en nemen we automatisch het product met de beste risico-rendementverhouding in uw portefeuille op.

Als u benieuwd bent naar het klassement qua risico-rendementverhouding dat achter de keuze schuilgaat, kunt u de Auto Select-functie gewoon uitschakelen, opnieuw op het beleggingsthema klikken en de volledige lijst bekijken.

De producten bovenaan de lijst zijn degene met de beste risico-rendementverhouding in het klassement. Hoe lager op de lijst, hoe minder goed de risico-rendementverhouding wordt.

Wat doen de Auto Select-instellingen?

Met deze instellingen kunt u de logica van de Auto Select-functie beheren.

Standaard zoekt de Assistant enkel naar Exchange Traded Funds (ETF's) en beleggingsfondsen wanneer u op een beleggingsthema klikt. U kunt dit aanpassen in de Auto Select-instellingen en ook aandelen opnemen.

Bovendien klasseert de Assistant alle activa volgens het concept van de risicoscore. Standaard neemt de Assistant activa met alle risicoscores in overweging. Als u de scope wilt vernauwen, kunt u aan de Assistant vragen om enkel te zoeken naar activa met laag, middelmatig of hoog risico.