Artwork Systems boekt 28% lagere kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - Artwork Systems, de Gentse ontwikkelaar van software voor de grafische industrie, heeft over het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een 28% lagere nettowinst (voor afschrijvingen van goodwill) geboekt van EUR 3,06 miljoen. De omzet daalde met 17% tot EUR 11,21 miljoen.

Voor het volledige boekjaar herhaalde groep de verwachting dat het resultaat op hetzelfde niveau zal uitkomen als over 2000/2001. Vanaf het tweede kwartaal wordt beterschap verwacht.

In een persbericht merkt Artwork Systems op dat de resultaten over het eerste kwartaal in lijn zijn met de eigen verwachtingen. De stevige daling van zowel omzet als winst schrijft de groep toe aan de economische onzekerheid. "We moeten de resultaten over het voorbije kwartaal zien als het spiegelbeeld van vorig jaar. De resultaten over het voorbije kwartaal werden beïnvloed door de de negatieve economische wereldmarkt. Uit onze verkoopsactiviteit blijkt echter een hernieuwde groei die duidelijk zal worden in de omzetcijfers van de volgende kwartalen, op voorwaarde dat de Amerikaanse economie verder groeit in de tweede jaarhelft", aldus bestuursvoorzitter Guido van der Schueren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud