CS2: curatoren nemen over twee weken definitieve beslissing

(belga) - De curatoren van het failliete chipverpakkingsbedrijf CS2 nemen uiterlijk over twee weken een definitieve beslissing over de toekomst van het bedrijf. Terwijl eerder de voorkeur gegeven werd aan een globale overname willen de curatoren nu ook praten over een aparte overname van de onderzoeks-, test-, en productieafdeling.

"Wij hebben de inventarissen van de drie afdelingen bezorgd aan mogelijke geïnteresseerden in binnen- en buitenland. Af en toe laat iemand wel enige interesse blijken, maar dit heeft tot dusver nog niet geleid tot onderhandelingen. Het probleem is dat het hier een zeer specifieke sector betreft. Voor de machines is er wel concrete interesse maar die boot willen we omwille van de tewerkstelling nog twee weken afhouden", zegt curator August De Ridder.

De Brusselse rechtbank van koophandel verklaarde CS2 op 31 januari failliet nadat het bedrijf zelf de boeken had neergelegd. Het bedrijf kon met name niet meer voldoen aan de afbetalingen uit het herstelplan op basis waarvan de rechtbank midden vorig jaar een definitief gerechtelijk akkoord had toegekend. Door het faillissement verloren circa 150 werknemers hun job.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud