Euronext overweegt notering op London Stock Exchange

Euronext geeft geen commentaar op het bericht. Gisteren liep de officiële periode van het bod af. Die periode wordt evenwel met drie weken verlengd tot 24 december, om de aandeelhouders meer tijd te gunnen hun positie te bepalen. De kans dat het bod alsnog mislukt, is erg klein. Minstens 51 procent van het kapitaal van de Liffe-aandeelhouders heeft al met het bod ingestemd. Gedelegeerd bestuurder Hugh Greenberg van Liffe zei een maand geleden dat het percentage al tot 75 is opgelopen.

De Portugese beurs BVLP (Effectenbeurs van Lissabon en Porto) treedt in de loop van de komende weken officieel toe tot Euronext. Financiële experts schatten nog de waarde van BVLP, met het oog op het vaststellen van de ruilverhoudingen. ABN AMRO, dat door Euronext is aangesteld, schat de waarde op 100 miljoen euro. Schröder Salomon Smith Barney houdt het op 200 miljoen euro.

Volgens Het Financieele Dagblad ligt de uiteindelijke waardering eerder in de buurt van de 100 miljoen euro. Aangezien de beurskapitalisatie van Euronext gisteren circa 2,5 miljard euro bedroeg, krijgen de aandeelhouders van BVLP allicht zo'n 4 procent van Euronext in handen. Euronext Brussel heeft nu een participatie van 8 procent in de fusiebeurs.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud