Advertentie

Herstructurering Telindus kost 120 banen

Telindus zond begin november een scherpe winstwaarschuwing uit. Het bedrijf hield tot dan toe aan de verwachtingen van een 25% hogere omzet en winst vast, tot grote verwondering van velen. Het was dan ook geen verrassing dat Telindus uiteindelijk toch de verwachtingen bijstelde, maar dat gebeurde wel bijzonder fors. De omzet over 2001 zou rond de 650 miljoen euro uitkomen, een stijging met 17%, terwijl de bedrijfswinst 43% zou dalen tot 13 miljoen euro. De tweede jaarhelft zou operationeel slechts break-even eindigen.

Het bedrijf uit Heverlee bevestigde dinsdagavond deze cijfers en maakte ook details bekend over een herstructureringsplan.

Telindus voert een algemene aanwervingsstop in en gaat het personeel met 5% inkrimpen tegen het einde van het jaar. Op een totaal van meer dan 2.400 verdwijnen dus zeker 120 banen. Voorts worden alle entiteiten van de groep doorgelicht op hun rendabiliteit. Niet-winstgevende onderdelen zullen worden afgestoten of opgedoekt. Telindus gaat ook zijn voorraadbeheer centraliseren, het debiteurenbeheer strikt centraliseren en een "rigoureus kostenbeleid" op alle niveau van de groep invoeren.

De kostprijs van de operatie wordt geraamd op 6 miljoen euro, een uitzonderlijke kost die op de resultaten zal wegen. Bovendien gaat Telindus een bijkomende afschrijving doorvoeren van "maximaal 6 miljoen euro" door de voorraden en de debiteuren "op een voorzichtige manier te waarderen".

De herstructureringsoperatie moet het bedrijf uit Heverlee in staat stellen in het eerste halfjaar 2002 weer winst te boeken.

Het aandeel Telindus sloot dinsdag op Euronext Brussel tegen 7,85 euro, 1,9% lager dan de dag voordien.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud