Intervest Offices neemt Siref over

De huidige referentieaandeelhouders van Siref zijn bereid om, onder bepaalde voorwaarden, hun 27,62%-belang in Siref in te brengen in Intervest Offices. Dit zou ten laatste op 31 januari 2002 gebeuren. In ruil voor 5 aandelen Siref zullen zij 9 aandelen Intervest Offices ontvangen, plus een premie van 9,59 euro.

Wanneer deze ruiloperatie achter de rug is, moet Intervest Offices verplicht een openbaar ruilbod uitbrengen op de overige aandelen Siref, tegen dezelfde ruilvoorwaarden. Als dit bod slaagt, zal aan de aandeelhouders van beide bevaks voorgesteld worden te fuseren.

Uit het samengaan van Intervest Offices en Siref zal een vastgoedbevak ontstaan met een portefeuille van ruim 517 miljoen euro en met een totale verhuuroppervlakte van 418.000 m2, die zowel kantoorgebouwen als semi-industrieel vastgoed omvat.

De free float van Intervest Offices zou na de fusie met Siref stijgen tot 48%. In een persbericht maakt Intervest zich sterk dat de grotere spreiding van de vastgoedportefeuille de aandeelhouders ten goede zal komen.

De geplande fusie van Intervest Offices en Siref past in de consolidatie die onder de vastgoedbevaks aan de gang is. Eerder nam Intervest Offices al Perifund over. Momenteel loopt een fusie- en inbrengoperatie tussen Intervest Offices en een aantal vennootschappen van de VastNed Groep.

De vastgoedbevak Siref is volledig op semi-industrieel vastgoed gericht. Het gaat in hoofdzaak om magazijnen met bijbehorende kantoorruimte. De portefeuille omvat 18 panden, goed voor 203.000 m2, en heeft een waarde van meer dan 107 miljoen euro.

Voor meer informatie over Intervest: klik hier

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud