IRIS betreedt Koreaanse markt

Volgens IRIS kan Hojin Widus op een uitstekend netwerk van verdelers bogen. Zijn producten zijn zowel beschikbaar bij handelaars, informaticawinkels in universiteiten, online winkelcentra en via zijn eigen website.

Het distributieakkoord met Hojin Widus is eigenlijk een gevolg van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die in september werd onderhandeld met Hewlett-Packard, vertelde gedelegeerd bestuurder Pierre De Muelenaere aan Tijd-Nieuwslijn. In het verleden werden HP-producten geleverd met OCR (optical character recognition) van IRIS. Het nieuwe akkoord biedt IRIS de mogelijkheid ook met andere producenten licentie-akkoorden af te sluiten en zijn producten ook via de klassieke distributie op de markt te brengen. Dat is wat nu in Zuid-Korea gebeurt.

De Aziatische markt vertegenwoordigt op dit ogenblik slechts een paar procenten van de omzet van IRIS en groeit ook minder snel dan Europa of de VS. Toch beschikt het Belgische bedrijf er over een goede uitgangspositie. De Muelenaere: "Wij zijn het enige bedrijf dat producten heeft voor de drie belangrijke Aziatische talen Chinees, Japans en Koreaans. Bovendien zijn wij met een aantal producten echt uitblinkers, in het bijzonder met de IRISPen. Ten slotte profileren wij ons op die markten omdat wij de beste technologie hebben voor de herkenning van niet-Aziatische talen."

BH/KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud