Neuhaus haalde lagere winst in eerste helft boekjaar

(tijd-nieuwslijn) - Neuhaus, de pralinefabrikant uit Vlezenbeek, waarschuwde dat het courant resultaat en de courante cashflow in de eerste helft van het lopende boekjaar (van 1 juli 2001 tot 31 december 2001), lager zijn uitgekomen dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

In de eerste helft van het vorige boekjaar (die liep van 1 juli 2000 tot 31 december 2000) behaalde Neuhaus nog een courant nettoresultaat van EUR 3,89 miljoen, of een stijging met 21,3%. De courante cashflow kwam toen uit op EUR 5,41 miljoen.

Neuhaus schrijft in een persbericht dat de tegenvallende resultaten te wijten zijn aan de dalende verkopen sinds 11 september. Dat is het duidelijkst merkbaar op bepaalde exportmarkten en in de duty free sector. Zo stijgt de verkoop in de VS maar met 14%, ondanks de opening van 6 nieuwe winkels in het najaar van 2001. "De Amerikaanse consument beperkt zijn bezoek aan grote shoppingcentra uit vrees voor nieuwe aanslagen", schrijft Neuhaus in zijn persbericht.

De duty free verkoop van Neuhaus wereldwijd daalt met 14%, vooral door de terugval van het aantal passagiers in de luchthavens. De sterkste terugval wordt opgetekend door de duty free verkoop in Zaventem (-18%), extra beïnvloed door het faillissement van Sabena.

Ook de Beluxmarkt en Duitsland ontsnappen niet aan de economische recessie en aan de terugval in de toeristische sector. Deze markten dalen respectievelijk met 4 % en 3 %. Jeff de Bruges daarentegen evolueert positief op haar Franse thuismarkt met een groei van 17%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud