Omzet Icos stijgt 69% in 4e kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - De omzet van Icos Vision Systems, de producent van optische inspectie-apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, is in het vierde kwartaal 2001 met 69% gestegen tot USD 3,3 miljoen. In het derde kwartaal bedroeg de omzet slechts USD 1,9 miljoen.

In vergelijking met het vierde kwartaal 2000, toen er nog USD 24,6 miljoen omzet werd geboekt, was er wel een daling van 87%.

Het operationeel verlies over het vierde kwartaal bedroeg USD 1,7 miljoen, een hele verbetering in vergelijking met het derde kwartaal, toen het operationeel verlies nog USD 5,7 miljoen bedroeg. In het vierde kwartaal 2000 was het operationeel nog USD 8,75 miljoen positief.

Het nettoverlies over het vierde kwartaal bedraagt USD 1,1 miljoen of USD 0,10 per aandeel. In het vierde kwartaal was er nog een nettowinst van USD 4,9 miljoen of USD 0,46 per aandeel.

Over heel 2001 haalde Icos een omzet van USD 23,9 miljoen, tegen USD 97,6 miljoen in 2000. Het operationeel verlies kwam uit op USD 12 miljoen en het nettoverlies op USD 7,7 miljoen of USD 0,73 per aandeel. Ter vergelijking: in 2000 bedroeg het operationeel resultaat USD 31,1 miljoen en het nettoresultaat USD 20,6 miljoen of USD 1,96 per aandeel. In het operationeel resultaat is rekening gehouden met eenmalige lasten wegen inventariscorrecties en herstructureringen.

Volgens voorzitter/CEO Jos Verjans beantwoordden de resultaten in het vierde kwartaal aan de verwachtingen. Hoopvol was vooral dat een aantal klanten die leveringen hadden uitgesteld, opnieuw lieten leveren. Bovendien werd in het kwartaal een tweede kostenbesparingsplan doorgevoerd om de kostenstructuur af te stemmen op de huidige omzetniveaus.

Icos verwacht dat het dieptepunt van de cyclus achter de rug is en de bestellingen stilaan voorzichtig zullen herstellen. Voor het eerste kwartaal ziet Verjans "een lichte sequentiële toename van de omzet" en "een stapsgewijze verbetering van de activiteit in de loop van 2002".

Lees ook het persbericht van Icos.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud