Onderhandse plaatsing moet IBA vaste voet in VS geven (update 9.15 uur)

IBA realiseert twee derden van zijn omzet in de Verenigde Staten. Zo steriliseert het Waalse bedrijf een deel van de Amerikaanse post op sporen van anthrax. In de VS is men tevens begonnen aan de eerste behandeling van een kankerpatient met het protontherapiesysteem van IBA.

De zakenbank Bear Stearns werd door IBA aangezocht om het aanbod en de verkoop van de aandelen te regelen. Het aantal aandelen en de prijs van de geplaatste aandelen werd volgens het bedrijf nog niet vastgesteld. De operatie moet afgerond zijn tegen eind december 2001.

Vorige vrijdag meldde het beurshuis Puilaetco dat het zou gaan om een emissie van 3,9 miljoen nieuwe aandelen. Met de opbrengst, rekening houdend met de actuele beurskoers meer dan 70 miljoen euro, zou IBA volgens Puilaetco nieuwe overnames realiseren.

"Het was niet de bedoeling dat het nieuws uitlekte", zegt woordvoerster Vivienne Gaskell van IBA. "Er zijn bovendien een aantal verkeerde interpretaties gegeven. Zo is het bijvoorbeeld speculatief te zeggen dat IBA met het verse kapitaal nieuwe overnames zou doen. Dat is absoluut niet onze prioriteit. We willen de visibiliteit van onze Amerikaanse activiteiten verhogen om de toegang op de Amerikaanse beurs te vergemakkelijken." IBA wil de liquiditeit van het aandeel verhogen. "Daarbij ligt een dubbele notering voor de hand op Euronext Brussel en Nasdaq", zegt Gaskell.

Over de timing van de Amerikaanse beursgang wilde Vivienne Gaskell niets lossen: "De omslachtige Amerikaanse rapportering moet georganiseerd worden. Dat kan een hele tijd duren. Ik durf daarom geen datum te plakken op het tijdstip waarop we de Amerikaanse kapitaalmarkt zullen betreden."

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud