SAIT-STENTO verandert naam in zenitel

De naamsverandering werd bekendgemaakt naar aanleiding van de inwijding van het nieuwe hoofdkantoor in het Research Park in Zellik. Voorheen huisde de groep in Ukkel.

Na de goedkeuring van de naam op de algemene vergadering van 26 maart volgend jaar, verandert de naam op Euronext Brussel en de beurs van Oslo. Tot dan blijft de vroegere naam SAIT-STENTO behouden. Het nieuwe logo draagt de vroegere kleuren van het bedrijf: "zeni" in het blauw van SAIT-RadioHolland en "tel" in het groen van STENTO.

De groep least het gebouw van Fortis. Dat kost de groep jaarlijks 250.000 tot 300.000 euro minder dan de oude gebouwen in Ukkel waar de onderhoudskosten erg hoog lagen.

Het vierde kwartaal zal het beste zijn van 2001", bevestigde Patrick De Groote van zenitel. Dat gaf de groep eerder al aan bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten. In het derde kwartaal haalde de groep een kleine winst van 0,36 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder toen er 6,8 miljoen euro verlies werd geleden.

De strategie wijzigt niet. "We gaan verder op de ingeslagen weg," zegt Marc Coppens, hoofd van de afdeling Communication and Security Systems. Zenitel blijft een nichespeler en is actief op het gebied van onder meer service, communicatie in gesloten ruimten, radiocommunicatie voor de scheepvaart en alarmsignalisatie in ziekenhuizen, financiële instellingen en overheidsgebouwen.

Sara Joos

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud