Advertentie

Van de Velde oefent optie op 21,58% Top Form uit

Samen met de bestuurders-aandeelhouders Eddie Wong en Willie Fung moet Van de Velde nu een verplicht openbaar bod uitbrengen op alle overige aandelen Top Form.

Van de Velde maakte begin oktober bekend een optie te hebben verworven op 21,58% van de aandelen van Top Form, de grootste lingeriefabrikant ter wereld. Het bedrijf uit Schellebelle onderhoudt al jaren uitstekende betrekkingen met Top Form, niet in het minst omdat de Hongkongse groep de helft van de beha's en slipjes van Van de Velde maakt.

De optie op 21,58% van Top Form werd vandaag maandag 3 december 2001 uitgeoefend. Van de Velde onderhandelde ook met Wong en Fung, twee van de uitvoerende bestuurders en aandeelhouders van Top Form, over de gezamenlijke controle van de Hongkongse producent. Samen hebben zij immers 49,97% in handen.

Overeenkomstig de Hongkongse wetgeving op overnames en fusies moeten Van de Velde, Wong en Fung samen een openbaar bod uitbrengen op alle door Top Form uitgegeven aandelen en converteerbare effecten. De voorwaarden voor dit bod liggen nog niet vast, maar de biedprijs zal niet lager liggen dan 0,1638 Hongkong-dollar. Tegen die prijs oefende Van de Velde zijn optie uit.

Ian de Velde verbindt zich ertoe het huidige management van Top Form verder te ondersteunen in zijn strategie.

Top Form noteert op de beurs van Hongkong. De groep heeft lingerie-ateliers in China, de Filippijnen en Thailand. Met 6.500 werknemers haalde Top Form in het op 30 juni 2001 afgesloten boekjaar een omzet van 919 miljoen Hongkong-dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud