Weerbericht voor dinsdag 4 november: verse regen

Een complex lagedrukgebied bezorgt ons regelmatig regenzones. Het blijft zacht met maxima tot 10 graden. Vanaf vrijdag bouwt een Russisch hogedrukgebied zich op en komt een zwakke oostelijke stroming op gang. Het wordt minder zacht, maar een droge en rustige periode breekt aan.

Een regenzone trekt over het land. In het westen verloopt de vroege ochtendspits in de regen, meer naar het oosten vallen de eerste regendruppels in de tweede helft van de ochtend. Het is grijs en nevelig, met zelfs in de Ardennen nog verspreid mist. In de loop van de namiddag wordt het droger en drijven nog enkele buien binnen. Buien als weerbeeld is al een verbetering ten opzichte van regen, want tussendoor kan een schuchtere zonnestraal door de dominante wolken priemen. Het rustige weer wordt even opzij gezet met een matige wind in het binnenland tot een (vrij) krachtige aan zee.

Er komen rukwinden voor tot 60 km/u, met name in de kustregio's. Hierbij stroomt een portie zachte Atlantische lucht over Belgiƫ. Het kwik in de thermometer klimt gemakkelijk naar maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 11 graden aan zee.

Vannacht keert de rust tijdelijk terug op de weerkaarten. De wind luwt door de aanwezigheid van een zwakke mobiele hogedrukwig. De bewolking breekt en er komen in Vlaanderen opklaringen tevoorschijn. Het koelt af, naar 3 graden in de Ardennen en circa 5 graden in Laag- en Midden-Belgiƫ. Mogelijk ontstaat plaatselijk mist.

Woensdag blijft het zacht met maximale waarden rond 9 graden. De wind komt stevig uit de hoek op nadering van een lagedrukgebied. Mogelijk staat een (vrij) krachtige wind aan zee. Bovendien trekt een regenzone van west naar oost over het land.

Donderdag begint het weer beter te worden, ondanks dat een (zwakke) regenzone de lage landen aandoet. Tijdelijk is het regenachtig, maar er is ook plaats voor opklaringen, vooral na de passage van de frontale zone. Bij een variabele wind klimt het kwik naar 10 graden.

Vrijdag ten slotte begint een rustige en droge periode. De luchtdruk is hoog en samen met lagere minima ontstaat nevel en mist. Overdag moet eerst het ochtendgrijs opgeruimd worden, vooraleer de zon tevoorschijn komt. Maximaal halen we een graad of 9.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud