Advertentie

autogenerated insetbox woodwing html.box:4

Enkel Alphabet slaat munt uit sterke cijfers

Net het bedrijf waartegen het Amerikaanse ministerie een rechtszaak begon, presenteerde het kwartaalrapport dat bij beleggers het meest in de smaak viel. Alphabet, de moeder van Google, zag de omzet in het derde kwartaal 14 procent hoger springen. In het tweede kwartaal slikte Alphabet nog een historische omzetkrimp omdat gesloten bedrijven niet meer adverteerden. Maar vorig kwartaal vonden deze adverteerders weer massaal de weg naar de zoekmachine Google en naar het videoplatform YouTube. Terwijl Nasdaq vrijdag onderuitging, steeg Alphabet met 3 procent.

Apple, Amazon en Facebook gingen tussen 4 en 6 procent de diepte in na de resultaten donderdag nabeurs. Nochtans klopten ze allemaal ruim de verwachtingen van de analisten, net als Microsoft dinsdagavond. ‘Hun business is waanzinnig stabiel’, zei een handelaar.

Maar na de stevige run van de beurskoersen - Amazon noteert dit jaar meer dan 60 procent hoger - hadden beleggers blijkbaar meer verwacht. Bovendien vielen de vooruitzichten tegen. Apple durfde geen omzetprognose te geven voor het vierde kwartaal. Amazon verwacht ‘waanzinnige eindejaarsverkopen’, maar waarschuwde ook voor oplopende coronagerelateerde kosten. Facebook verklaarde dat 2021 ‘moeilijker’ wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud