Untitled

Overtuigd door ‘Live at Leeds’?

Probeer dan ook deze liveklassiekers.

The Rolling Stones, 'Live’r Than You'll Ever Be' (1969)

De nonchalante stempel op de beige kartonnen klaphoes van ‘Live at Leeds’ was een middelvinger naar het opkomende bootlegcircuit én een fijne parodie op dit concert, in november 1969 opgenomen door een fan in Oakland, California. Regisseur Wim Wenders noemde het de beste Stones-plaat ooit.

Jimi Hendrix, ‘Woodstock’ (1994)

De iconische versie van ‘The Star-Spangled Banner’ zette de toon voor alle wall of sounds die volgden. Het was de apotheose van een bijna twee uur durende Woodstockset, die pas 25 jaar later op cd verscheen. Wat Hendrix was voor de gitaar, was Entwistle voor de bas.

U2, ‘Under a Blood Red Sky’ (1983),

Toen hij The Who in 1990 inwijdde in de Rock & Roll Hall Of Fame sprak Bono van een rolmodel omdat de band ‘iets meer’ suggereerde. Zijn eigen alles-is-mogelijkmoment beleefde hij als prille twintiger in Red Rocks, in Colorado, onder andere met de onsterfelijke woorden ‘This song is not a rebel song’.

Oasis, ‘Familiar to Millions’ (2000)

Vorig najaar mocht Liam Gallagher nog het voorprogramma van The Who verzorgen in de VS. Hier hoor je hem - nonchalant achterover leunend, handen op de rug - samen met broer Noel op het toppunt van de roem voor hun workingclassbandje uit Manchester in een vol Wembley-stadion.

Pearl Jam, ‘Bootlegs Live’ (2000-…)

Probeerde ‘Live at Leeds’ in 1970 de bootleggers te snel af te zijn, dan gaven de officiële bootlegs van Pearl Jam die missie 30 jaar later een extra kwaliteitsinjectie. Bij vlagen hoor je ze de fakkel van beste liveband overnemen, terwijl Eddie Vedder ook een gerijpt Who-interpretator blijkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud