Untitled

Aantal meldingen blijft stijgen

Enkele grote cyberaanvallen haalden de voorbije maanden de media in ons land.

De Zaventemse maker van vliegtuigonderdelen Asco werd in juni 2019 aangevallen. Het bedrijf met 1.000 werknemers lag zowat een maand helemaal stil. De exacte schade is niet bekend, maar in documenten van de Amerikaanse overnemer Spirit AeroSystems was sprake van maximaal 150 miljoen dollar.

Midden januari was het de beurt aan Picanol. Het duurde tot het einde van de maand voor de productie bij de weefmachinebouwer in Ieper, China en Roemenië hersteld was. 2.300 medewerkers in de drie landen waren technisch werkloos. Picanol raamde de schade op minder dan 1 miljoen euro.

Eind januari legden hackers de systemen van de Belgische IT-integrator SPIE ICS plat, met gevolgen voor 60 klanten.

Begin mei raakte bekend dat de Dendermondse tapijtfabrikant Desso het volgende doelwit was. De productie lag een tijdlang stil, met gevolgen voor 350 werknemers. Einde mei was het de beurt aan Arvesta, de groep boven de land- en tuinbouwwinkels van Aveve. Een handvol tuincentra moest sluiten omdat de kassa’s niet meer werkten.

Ook het Planbureau en het accountingbedrijf HLB Belgium kregen de voorbije weken hackers op bezoek. In beide gevallen werden vertrouwelijke data ontvreemd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud