Untitled

Friet

Met restaurants als Le Pristine legt Sergio Herman de culinaire lat hoog. Maar puur zakelijk is het meest ambitieuze concept waar hij aan bijdroeg misschien Frites Atelier, een keten van luxefrituren die de perfecte friet wil serveren. Bij de lancering enkele jaren geleden spraken Herman en zijn financier Laurent Hompes (Scotch & Soda) de ambitie uit 100 vestigingen uit de grond te stampen.

Goed drie jaar later is die ambitie nog intact, verzekert John Jansen, die bij de keten de touwtjes in handen heeft. Ook al zeult de Nederlandse koepelholding volgens de jongst beschikbare cijfers een negatief eigen vermogen van 3,3 miljoen euro mee en heeft de lockdown in België en Nederland er stevig ingehakt. De vestiging in de Nederlandse stad Arnhem bleef zelfs dicht na de heropening van de horeca, omdat ze te klein was om rendabel te draaien in de anderhalvemetermaatschappij.

‘Voor de rest verloopt de herstart goed’, zegt Jansen. ‘De balans geeft een vertekend beeld, door enkele leningen uit de opstartfase. We zijn gewoon mooi cashflowpositief. Meer zelfs: volgend jaar breiden we uit naar zes nieuwe landen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud