Untitled

Zorgen om Antwerpen

Behalve in Waals-Brabant neemt in alle provincies het aantal coronabesmettingen toe. Maar de meeste zorgen zijn er over de stad Antwerpen. De voorbije zeven dagen telde de grootste stad van Vlaanderen 67,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Voor zo'n grote stad is dat een alarmerend hoog niveau. Ter vergelijking: in Duitsland moeten gemeenten in lockdown als het aantal besmettingen boven 50 per 100.000 inwoners stijgt.

Navraag leert dat veel Antwerpse besmettingen zich situeren in de allochtone gemeenschap. Virologe Erika Vlieghe wijst erop dat naast op een sterke contactopsporing wordt ingezet op een communicatiecampagne. 'Er is de taalbarriĆØre, waardoor die mensen niet altijd weten wat ze moeten doen als ze besmet zijn. Daarnaast is er een probleem van toegang tot zorg.'

Zowel de politiek als de virologen maken zich zorgen over het Offerfeest eind deze maand, een van de belangrijkste feesten in de islam. Nu het virus weer volop circuleert kunnen de vele familiefeesten werken als een brandversneller. 'Het komt erop aan goed uit te leggen wat de risico's zijn', zegt Vlieghe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud