Untitled

Overtuigd door ‘Blazing Away’? Probeer dan ook deze liveklassiekers

Edith Piaf, ‘At Carnegie Hall, January 13, 1957’ (1977)

Ook al ontbrak ‘Non, je ne regrette rien’ bij de tweede passage van de tengere Française in de New Yorkse concertzaal, met bezielde vertolkingen van ‘L’accordéoniste’ en ‘La vie en rose’ kreeg ze ook de Amerikanen stil, tot een luid applaus losbarstte.

Joan Baez, ‘Joan Baez in Concert’ (1962)

Faithfull was in de wolken toen ze de leading lady van de folk voor het eerst ontmoette. Ze coverden beiden ‘What Have They Done to the Rain’, de eerste protestsong (over radioactieve neerslag) die Baez ooit opnam. Deze prille dubbele liveplaat telt nog een dozijn andere traditionals en spirituals.

The Doors, ‘Absolutely Live’ (1968)

Ook al kreeg de eerste liveplaat van de band rond de charismatische zanger-dichter Jim Morrison geen vijfsterrenrecensies, de Lizard King kon er wel zijn poëtische, wilde (lsd-)mijmeringen, zijn rauwe, uitdagende podiumact en zijn voorliefde voor Kurt Weill en Bertolt Brecht op kwijt.

Tom Waits, ‘Big Time’ (1988)

De eerste conventionele liveplaat van de Amerikaanse singer-songwriter-chroniqueur weerspiegelt de intrede van nog meer drama, percussie, doorrookt gegrom en vreemde personages in zijn weerbarstige palet.

Lou Reed, ‘Berlin: Live at St. Ann’s Warehouse’ (2008)

Op deze cd annex film herdenkt Reed (het drugsverslaafde stel uit) ‘Berlin’. Alvorens ermee naar Europa te trekken kreeg zijn iconische melodrama uit 1973 een live-update in de New Yorkse avant-rockhotspot. Met bassist Fernando Saunders, en Sharon Jones en Antony in het koortje.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud