Untitled

Extra Time blijft op Canvas, bekerwedstrijden op Q2

De VRT en Eleven Sports hebben een overeenkomst getekend met betrekking tot de Jupiler Pro League. Op televisie blijven de rechten op het maandagavondmagazine onveranderd behouden. Hierdoor kan de voetbaltalkshow Extra Time maandag op Canvas aan zijn twaalfde seizoen beginnen. Sporza zal op Radio 1 liveverslag kunnen blijven uitbrengen van de wedstrijden in de Pro League.

Elke speeldag zal Sporza op zondagavond via zijn digitale kanalen (sporza.be en de sporza-apps) clips kunnen brengen met daarin de hoogtepunten van de speeldag. De VRT verwierf ook de rechten op de hoogtepunten van de ‘Women's Super League’, de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal.

Sporza zal ook journalisten en commentatoren ter beschikking stellen van Eleven Sports. Zo zullen Filip Joos, Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana via Eleven Sports te zien en te horen zijn.

Croky Cup

De belangrijkste wedstrijden van de bekercompetitie, de zogenaamde Croky Cup, zullen de komende vijf seizoenen te zien zijn bij de commerciële mediagroep DPG Media, het moederhuis van VTM en Q2. DPG en Eleven hebben daarover een akkoord bereikt waardoor DPG alle rechten op de bekercompetitie in handen heeft.

DPG Media zegt wel dat het met de VRT gesprekken gaat opstarten om de uitzendrechten voor de bekerwedstrijden onder elkaar te verdelen. Ook de voorbije twee seizoenen waren sommige matchen te zien op Sporza en andere op Q2.

Volgens het akkoord zal ook HLN.be, de website van de populaire krant Het Laatste Nieuws, aan het einde van ieder voetbalweekend clips mogen, brengen met de beste momenten van de speeldag - van zowel de Croky Cup als de Jupiler Pro League. Ook VTM Nieuws zal verslag mogen brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud