Untitled

Bux: de voordelen

  • Voor een gewoon order in een Europees aandeel vraagt Bux Zero 1 euro. Dat is nog goedkoper dan wat die andere Nederlandse discounter Degiro vraagt. Gratis handelen in een Europees aandeel kan ook, maar enkel op het einde van de handelsdag zonder dat je de prijs weet.
  • De namen en de koersprestaties van de aandelen staan vermeld in dikke, kleurrijke letters. Het design van de app zal jongeren zeker aanspreken. Per aandeel krijg je een korte, badinerende omschrijving. 'Werd je vanochtend wakker met een kater? De kans is groot dat je die te danken hebt aan AB InBev'. Of over de tracker iShares EU Dividend Theme ETF: 'Voor beleggers die houden van een vette maandelijkse uitkering'.
  • Bux heeft zijn sporen al in andere Europese landen verdiend. De fintechgroep telt meer dan 300.000 klanten in Europa (gemiddelde leeftijd: 30 jaar) en stelt 120 mensen te werk, verdeeld over Amsterdam en Londen.

Bux: de nadelen

  • Via Bux kunt u beleggen in de Bel20-aandelen. Daarnaast is er een selectie grote aandelen beschikbaar uit de VS, Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Ook enkele trackers zijn voorhanden. Voor een gevorderde belegger zijn de mogelijkheden allicht te beperkt, zowel wat betreft het aantal aandelen als het aantal financiële instrumenten.
  • De administratieve rompslomp bij de fiscus (zie kader onderaan).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud