Untitled

Nyxoah

-  Opgericht in 2009 door serieondernemer en huidig voorzitter Robert Taub, een Belg met Israëlische roots. Hij verkocht eerder Omrix, gespecialiseerd in bloedstollers, aan de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson voor meer dan 400 miljoen dollar.

Nyxoah staat - in een mix van Grieks en Hebreeuws - voor nachtuil.

-  CEO: Olivier Taelman, sinds november 2019. Hij was eerder aan de slag bij Eli Lilly, Sanofi Aventis en Medtronic, waar hij werkte op hersenstimulatie voor Parkinson-patiënten

-  Werknemers: 50, verspreid over België en Israël. Hoofdzetel in Mont-Saint-Guibert (bij Louvain-la-Neuve), productiesite in Tel Aviv. Nyxoah plant vanaf eind dit jaar productie op een Belgische site in Bassenge, vlak bij het Limburgse Riemst. Die zou in de loop van volgend jaar 15 à 20 jobs creëren.

-  Kapitaal: haalde de voorbije jaren 79 miljoen euro op. Bij onder meer Bernard Jolly, een telg van de Solvay-familie, de Waalse investeringsmaatschappij SRIW en de miljardenbedrijven ResMed en Cochlear.

-  Aandeelhouders: oprichter en voorzitter Robert Taub heeft met enkele topindustriëlen, onder wie Jürgen Hambrecht (ex-CEO van BASF), een belang van 30 procent. Cochlear en ResMed bezitten samen 24 procent, het durfkapitaalfonds Gilde Healthcare 16 procent. De rest is in handen van vermogende particulieren.

-  Omzet: draaide sinds maart zijn eerste omzet, 100.000 euro, in Duitsland, waar het dit jaar rekent op nog eens 0,5 miljoen euro inkomsten. ‘Onze omzetgroei gaat hand in hand met de terugbetaling in verschillende Europese landen', zegt Taelman.

-  Cashburn: maandelijks zowat 1 miljoen euro, vanaf 2021 2 à 2,5 miljoen euro, gedreven door klinische studies in de Verenigde Staten, de opschaling van de organisatie en de kosten voor het onderzoek en de ontwikkeling van een implantaat van de volgende generatie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud