Untitled

Woelige kroniek van familie De Clerck

Charlotte, Valérie en Maxime De Clerck zijn drie van de vijf kinderen van Dominiek De Clerck. Die is de jongste van de zes kinderen van Roger De Clerck, die in 1959 het textiel- en tapijtimperium Beaulieu stichtte.
In 1991 verdeelde de controversiële textielmagnaat zijn imperium onder zijn zes kinderen, Luc (Berry Group), Francis (Ideal Group), Mieke (Beaulieu of America), Ann (Beaulieu Kruishoutem en Zuid-Afrika), Jan (Domo) en Dominiek (Ter Lembeek). Jan, Mieke en Dominiek troffen respectievelijk in 1998, 2007 en 2010 een schikking van vele miljoenen met de fiscus over niet-betaalde belastingen. De drie anderen namen het hen kwalijk dat ze dat ‘familietaboe’ doorbraken.

In 2005 brachten vier van de zes kinderen hun bedrijven opnieuw in de fusiegroep Beaulieu International Group (BIG). Dominiek De Clerck bracht Ter Lembeek in.
Pater familias Roger De Clerck stierf eind 2015 op 91-jarige leeftijd. Hij liet een zware zaak van fiscale fraude van naar schatting 400 miljoen euro achter, die het bedrijf en de familie sinds eind jaren 80 achtervolgde. Pas eind 2016 bereikte Beaulieu International Group een akkoord met de fiscus.
Dit jaar bereikten ook de familieleden die nog niet geschikt hadden een akkoord met het gerecht, waardoor ze een strafzaak ontlopen. Jan en Dominiek De Clerck zijn door de andere familieleden ook tegemoetgekomen in een dispuut over de aandelenverdeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud